Gazvani Art
Instagram: gazvaniart
Web adresi: www.gazvaniart.com
Ayşe H.Gazvani (Aytekin) Akşehir’de doğdu. Akşehir Kız Meslek Lisesi’ni bitirdikten sonra Ankara Gazi Üniversitesi El Sanatları bölümünü okudu ve Çanakkale'de 2 yıl öğretmenlik yaptı. 1990’da Danimarka’daki Aarhus Faelles Seminarium’da “Art” bölümünü bitirdi ve Master eğitimini Danmarks Pedagogiske Üniversitesi’nde Aesthetic & Media pedagoji “Art” dalında yaptı. Gazvaniart, Kopenhag merkezli bir modern soyut sanat ressamıdır ve eserleri Avrupa, ABD, Türkiye ve Dubai'de sergilendi.
Gazvaniart, kendi teknik ve yöntemlerine sahip, çağdaş soyut sanatı aracılığıyla bir dizi özgün fikir ve hayranlık uyandırabilen yetkin bir akrilik ressamdır. Soyut ve figüratif çalışmaları ile bilinen Gazvaniart, Danimarka'daki Kopenhag Pedagoji Üniversitesi'nde estetik ve medya pedagojisi okurken resim yapmaya başladı. Gazvani, kendi yollarını ve tekniklerini takip eder. Onun dünyasında resim sanatı sanat değildir, ancak daha derine iner. Her şey iletişim, estetik ve birbirimize bağlı kalma şeklimizle ilgilidir. Yaşam kalitesini ve empatiyi tartışmak istiyor, form ve renkleri kullanmaktan kesinlikle korkmuyor. Onun çalışmaları manevi değerleri aramakla ilgilidir. İnsan ve sanat arasında uyumlu bir etkileşim bulmakla ilgilidir. Her çalışması bir farkındalık ve duygu ifadesidir.
Ayşe H. Gazvani (Aytekin) Akşehir’de doğdu. Akşehir Kız Meslek Lisesi’ni bitirdikten sonra Ankara Gazi Üniversitesi El Sanatları bölümünü okudu ve Çanakkale’de 2 yıl öğretmenlik yaptı. 1990’da Danimarka’daki Aarhus Faelles Seminarium da “Art” bölümünü bitirdi ve Master eğitimini Danmarks Pedagogiske Üniversitesi'nde Aesthetic & Media pedagoji “Art” dalında yaptı. Gazvaniart, Kopenhag merkezli bir modern soyut sanat ressamıdır.
Gazvaniart, tuvale rüya gibi bir yoğunluk kazandırmak için biçim, renk ve dokuyu birleştirir. Kopenhag merkezli bir soyut sanat sanatçısıdır. Hareket enerjisiyle canlı resimler yaratır. Hayat bir şeydir, sen üretirsin, kendi hikayeni yazarsın ve bu bir devam eden süreçtir, durmadan kendini içinde bulursun. Ama diğerleri için ne yapacağını da düşünmek zorundasın. Sanatsal görüşü, soyut sanatı ilişkilere, insanlığa, varlığa ve temasa sorular yönelten çalışmaları ile ilgilidir. Günümüz toplumunda sanatın pek çok rolü vardır. Güçlendirme, bilincin genişlemesi, kendi hikayeni anlatmada soyut sanat bu sürece ivme kazandırabilir.