Nasıl Yapılır: Görsel Transfer

İlham
23.05.2024
Colorbox olarak bu haftaki blog yazımızda, basılı görsellerin nasıl şeffaf bir görsel haline getirilebileceğini konuşacağız. Öncelikle, kullanacağımız görselin bir dergiden alınmış olabileceği gibi yazıcıdan da çıkarılmış olabileceğini belirtelim. Ancak, yazıcıdan çıkarılan görsellerin lazer baskı olması gerektiğini unutmayın; mürekkep baskılar bu metotta işe yaramamaktadır.
 

 

Görselimizi hazırlarken, dergiden kestiğimiz ya da yazıcıdan çıkardığımız görseli kenarlarından sert bir yüzeye (örneğin duralit) maskeleme bandı ile bantlayalım. Bu işlem, görselin işlem sırasında kaymamasını ve düzgün bir sonuç elde edilmesini sağlayacaktır. Bu yöntemde kullanacağımız ana ürün ise Liquitex Glazing Medium.
 

 

Liquitex Glazing Medium'u çok ince uygulamamak kaydıyla, fırça yardımıyla görselin üzerine dikkatlice uygulayalım. Bu aşamada, görselin her yerine eşit bir şekilde dağılmasına özen göstermeliyiz. Uygulamanın ardından, görselin tamamen kuruması için 3 saat beklememiz gerekmektedir.
 
3 saatin sonunda, aynı işlemleri toplamda 6 veya 7 kez tekrarlamamız gerekmektedir. Görselin kalınlığı konusunda tercihinize göre, bu işlemi 8 veya 9 kez de tekrarlayabilirsiniz. Her katmanın tamamen kuruduğundan emin olmak için yeterli süre beklemek oldukça önemlidir. Tüm katmanlar tamamen kuruduğunda, artık çıkarma işlemine geçebiliriz.
 

 
Öncelikle, makas yardımıyla görselin kenarlarını sabitlediğimiz maskeleme bant şeritlerini dikkatlice keselim ve çıkartalım. Ardından, görselimizi geniş bir kaba koyarak en az 20 dakika ılık suda bekletelim. Bu süreçte görselin tamamen suya temas ettiğinden emin olun.
 
20 dakikanın sonunda, görselin arkasını nazikçe ovalayarak kağıdın çıkıp çıkmadığını kontrol edelim. Eğer kağıt çıkmıyorsa, biraz daha beklemeniz gerekebilir. Kağıdın ayrılması için parmak uçlarınızla nazikçe ovalayarak işlem yapın. Bu noktada kesinlikle sert bir şekilde ovalamamalısınız; aksi takdirde görselinize zarar verme riski oldukça yüksektir.
 
İpucu olarak, parmaklarınız yerine küçük bir havlu bezinden de yararlanabilirsiniz. Havlu bezi nazikçe kullanarak kağıdın daha kolay çıkmasını sağlayabilirsiniz. Bu yöntem, daha kontrollü ve hassas bir işlem yapmanızı sağlar.
 

 
Kağıttan tamamen sıyrılan görselinizi en az 1 saat kurumaya bırakalım. Görselinizin tamamen kuruduğundan emin olduktan sonra artık kullanıma hazır hale gelecektir. Örnekte de göreceğiniz üzere kuruyan şeffaf görselinizi, Liquitex Soft Body Akrilik Boya uygulamasının önünde nasıl durduğunu gözlemleyerek harika bir transparanlık yarattığını sizler de deneyimleyebilirsiniz.
 
Nasıl yapıldığına ilişkin videoya aşağıdan ulaşabilirsiniz;


 
Son Eklenen Yazılar