Bodrum Atölye Buluşmaları: Sanatın ve Dayanışmanın Buluşma Noktası

Haber
04.07.2024
Bodrum Atölye Buluşmaları (BAB)ı, sanatın ve toplumsal dayanışmanın en güzel örneklerinden birini sunarak, Bodrum’da yaşayan ve üreten sanatçıları sanatseverlerle buluşturuyor. Bu yıl 20-29 Haziran’da düzenlenen 4. BAB’ın lansmanında Colorbox olarak biz de yerimizi aldık.
 
ART Melek, Bodrum Atölye Buluşmaları'nın arkasındaki yaratıcı güç olarak her yıl 1-2 haftalık süreyle Bodrum’daki sanatçıların atölyelerini ziyarete açıyor. Bu süreçte bir harita ve program yayınlayarak sanatseverlerin ziyaretlerini kolaylaştırıyor. Ayrıca lansman, açılış ve kapanış geceleri düzenleyerek sadece sanatçılarla değil, Bodrum’un önde gelen iş insanlarıyla da iş birliği yapıyor ve maddi destek sağlıyor. Bu etkinlikler sayesinde sanatçılar, iş insanları ve sanatseverler bir araya gelerek sanatın ve toplumsal dayanışmanın gücünü pekiştiriyor.
 

 
Sanata ilgi duyanların sanatçıyla aracısız bir ilişki kurması fikrinden yola çıkan ART Melek ekibi, Bodrum’da yaşayan üç kadından oluşuyor: Senem Öncüler Çetin, Yasemin Aksoy ve Zeynep Can. Profesyonel kariyerlerini bırakıp güneye göç eden bu üç sanat gönüllüsü, gönüllü olarak bu projeyi yürütüyor. Amaçları, sanatçı atölyelerine girmek isteyen ancak adresleri bilmedikleri için onlara ulaşamayan sanatseverlerle, atölyesine sanat tutkunları gelsin isteyen ve bu etkileşimden motive olan sanatçıları bir araya getirmek.
 
ART Melek’in Bodrum Belediyesi’nin desteğiyle organize ettiği Bodrum Açık Atölye Günleri, Bodrum’da resim, heykel, seramik, takı, mozaik ve fotoğraf gibi farklı disiplinlerde üreten sanatçıları sanatseverlerle buluşturuyor. Bu etkinlik sayesinde sanatseverler, sanatçıların atölyelerine giderek onları çalışırken izleyebilme, yaratım sürecine katılma, sanatçılarla sohbet ve söyleşi yapma, birlikte atölye çalışması gerçekleştirme ve eser satın alma imkanına sahip oluyorlar.
 

 

 
Colorbox olarak biz de Bodrum Atölye Buluşmaları’na katkı sağlamaktan büyük gurur duyuyoruz. ART Melek aracılığıyla Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerine, üç yıldır Winsor & Newton Galeria 60 ml akrilik boyalar ile destek veriyoruz. Bu katkı genç sanatçıların yaratıcı süreçlerine yardımcı olarak, sanatsal gelişimlerine katkıda bulunuyor. 2022 yılında da gerçekleştirdiğimiz atölye ziyaretleriyle, sanatçıların çalışmalarını yerinde görme ve onlarla birebir etkileşim kurma şansını yakaladık. Bu bağlamda Colorbox olarak ART Melek’in öncülüğünde gerçekleştirilen bu etkinliklere katkı sağlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz.  🌺
 
BAB ve diğer detaylar için ART Melek Instagram hesabını ziyaret edebilirsiniz. @artmelek_bodrum

Son Eklenen Yazılar